6.5 C
Veria
11/12/2023
veria24.gr
Elleimmata
ΒΕΡΟΙΑΕΛΛΆΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποτυχίας ομολογία, επιτηδείων νομιμοποίηση….

Αποτυχίας ομολογία, επιτηδείων νομιμοποίηση….

Δεν χωράει καμιά αμφιβολία ότι η κυβέρνηση έχει επιστρατεύσει όλη την φαντασία ώστε να εφεύρει τους πιο απίθανους τρόπους και αιτίες για να ξεζουμίσει φιλολογικά ό,τι έχει απομείνει από τη στημένη λεμονόκουπα που λέγεται «Έλλην πολίτης»…

Έτσι, αφού τα εξάντλησε όλα επί δεδομένων, τώρα ξεκίνησε την φορολογία των προβλέψεων και των υποθέσεων.

Ακόμη και στην πιο ευφάνταστη οικονομική θεωρία, δεν συγχέονται τα δεδομένα και οι ….προφητείες.

Επιστημονικά βέβαια δεν υπάρχουν προφητείες, αλλά προβλέψεις, διότι εδράζονται σε στοιχεία προηγούμενων ετών, αλλά δεν παύουν να αποτελούν προσδοκίες.

Αλλά ακόμη και οι πιο αισιόδοξες προσδοκίες έχουν την επισφάλεια αρνητικών αποκλίσεων μέχρι τον βαθμό της αποτυχίας.

Στη λογική της νεότευκτης φορολογικής έμπνευσης, η αποτυχία απαγορεύεται!!!!

Σύμφωνα με την αντίληψη του νόμου, όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες κερδίζουν μηνιαίως 1000 το ελάχιστο.

Το ακαταμάχητο «επιχείρημα» είναι: Αφού δεν βγάζει λεφτά, πώς ζει?

Άρα όποις καταφέρνει και επιβιώνει πρέπει να βγάζει τα λεφτά που υπαγορεύει ο νόμος!!!

Δεν ξέρω αν έχω διαβάσει κάτι περισσότερο παρανοϊκό και υποκριτικό ταυτόχρονα…

Κι επειδή κάποιοι θα βιαστούνε να με χαρακτηρίσουνε «εμπαθή» και «στείρα αντιπολιτευόμενο», θα τους προλάβω λέγοντας ότι με βρίσκει σύμφωνο η προσπάθεια της κυβέρνησης – και της κάθε κυβέρνησης – να βάλει τάξη στα οικονομικά και τα πατάξει τον κύκλο του «μαύρου χρήματος» και τα κόλπα των επιτηδείων. Μόνο που το κάνει με εντελώς λάθος τρόπο και στο τέλος καταλήγει να νομιμοποιεί τους επιτήδειους.

Στην πραγματικότητα η νέα φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών είναι η πιο αποκαλυπτική ομολογία της ανικανότητας των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους.

Δεν μπορεί να βρει τους πέντε κλέφτες μέσα στο χωριό και για να ξεμπερδέψει, βάζει όλο το χωριό στη φυλακή.

«Βγάζεις – δε βγάζεις μεροκάματο, εγώ θεωρώ ότι βγάζεις και θα σε φορολογήσω γι’ αυτό που θεωρώ ότι βγάζεις και δεν με νοιάζει τι θα πεις εσύ…»

Οι συντάκτες του σχετικού νόμου μάλλον είναι πολύ μακριά από την κοινωνία και δεν μπορούν να φανταστούν ότι υπάρχουν ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι χρειάζονται λίγα χρόνια για να συνταξιοδοτηθούν και γι’ αυτό παραμένουν εν ενεργεία ή κρατάνε ανοιχτό το μαγαζάκι τους, μόνο και μόνο για να κατοχυρώσουν το δικαίωμα συνταξιοδότησης.

Για το κράτος δεν υπάρχει ελεύθερος επαγγελματίας που να μην βγάζει το ελάχιστο 1000 ευρώ μηνιαίως!!! Απαγορεύεται!!!!

Με αυτόν τον τρόπο πιστεύει ότι θα αντιμετωπίσει τις κομπίνες των επιτήδειων!!! Χτυπώντας τους φουκαράδες…

Χτυπώντας την κυρα-Κατίνα που κρατάει ένα ψιλικατζίδικο στο Τσερμένι ίσα-ίσα για να βγει στη σύνταξη και η οποία στα 60 της χρόνια είναι εκ των πραγμάτων, εκτός αγοράς εργασίας. Τι θα κάνει; Θα κλείσει το μαγαζάκι και θα πάει να δουλέψει πού; Μπορεί να αντέξει την φορολογικό στραγγαλισμό;

Στην κρατική λογική απαγορεύεται να υπάρχουν μη κερδοφόρες μικροεπιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες. Οφείλουν όλοι να ευημερούν!!! Αν δεν ευημερούν υπάρχει ο Καιάδας!!!

Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση θέλει να πατάξει το «μαύρο χρήμα» και τους κομπιναδόρους.

Με οριζόντιες εφαρμογές επί «δικαίων» και «αδίκων»… Νομιμοποιώντας ουσιαστικά τους «επιτήδειους» και τα «λαμόγια» που τώρα θα καθαρίζουν παρουσιάζοντας ένα ελάχιστο εισόδημα και θα συνεχίσουν να κάνουν τις κομπίνες. Νόμιμα πλέον…

Κλείνοντας θα ‘θελα να επισημάνω κάτι απλό: Το να θέλεις να φορολογείς υποθετικά εισοδήματα είναι σαν να κλείνει την Τετάρτη εισιτήριο για τις Μαλβίδες επειδή πιστεύεις ότι την Παρασκευή θα κερδίσεις το τζόκερ….

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς καθηγητής οικονομικών για να καταλάβει ότι δεν πρόκειται για φορολόγηση. Έναν πρωτοετή φοιτητή της ΑΣΟΕ να ρωτήσετε θα σας πει ότι πρόκειται για «κεφαλικό φόρο»… Σαν αυτούς που επέβαλλε η Μεγάλη Πύλη επί των υποτελών της επί Τουρκοκρατίας!!!

Και σε τελευταία ανάλυση, εάν «απαγορεύεται» σε έναν επαγγελματία να έχει λιγότερο εισόδημα από αυτό που τον υποχρεώνει να έχει το κράτος, επιτέλους πέστε μας…. Πόσο αποτυχημένη είναι η πολιτική δομή του κράτους;

Πόσο οξύμωρο είναι να υποχρεούται να είναι κερδοφόρα η δραστηριότητα ενός ελεύθερου επαγγελματία και την υποχρέωση να την επιβάλλει ένας πολιτικός οργανισμός που χρωστάει πάνω από 400 εκατομμύρια;

Έλεος πια!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ρεύμα: Πώς θα επιλέξετε νέο τιμολόγιο – Η μεγαλύτερη προθεσμία και το υψηλό ρίσκο

Κλειστή η οδός Θ. Κούγκα στην πόλη της Αλεξάνδρειας λόγω έργων Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. την Κυριακή, 19 Νοεμβρίου

Σε ΦΕΚ οι αποφάσεις για κρατικές ενισχύσεις σε αγροτικά προϊόντα